15.000 keer NOS Met het oog op morgen

09.05.2019 – Dit bericht schrijven wij met het oog op morgen. Morgen is namelijk de 15.000ste uitzending van NOS Met het oog op morgen. Deze jubileumuitzending wordt live gemaakt vanuit de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Lucella Carasso, presentatrice van de donderdagavond – foto NOS

De vaste tune van het programma gaat al mee sinds aflevering 1, die werd uitgezonden op maandag 5 januari 1976. De (begin- en eind-) tune bestaat uit 2 delen: een gezongen stuk van Reinhard Mey (Gute Nacht Freunde) en een instrumentaal gedeelte. Dat instrumentaal gedeelte was de tot 2011 maar liefst 25.398 keer gespeeld door het VARA Dansorkest, vanaf donderdag 13 oktober 2011 is dat het Metropole Orkest.

“Buiten is het 15 graden, binnen zit
Lucella Carasso.”

De openingszinnen van het programma worden steevast geschreven en uitgesproken door de presentator van dienst. Morgen is dat voor één keer anders: luisteraars mogen deze zin schrijven, de beste wordt voorgelezen. Heb je een suggestie? Mail naar speciaal.oog@nos.nl.
Op 15 januari 2015 plaatsten wij een artikel over 26.000 X Gute Nacht Freunde. Dat kun je hier herlezen.

Hans Hoogendoorn – Foto Jingleweb

Sinds dag 1 is de vaste stem van Met het oog op morgen Hans Hogendoorn. Sterker nog, de week voor de eerste uitzending waren er enkele proefprogramma’s, waarbij Hans Hogendoorn ook al van de partij was. Van hem zijn de woorden “buiten is het X graden, binnen zit <naam presentator>”.

We vroegen Hans stil te staan bij de 15.000ste Mhoom (want zo wordt het programma in de draaiboeken vaak ingekort). En toen bleek Hans dichterlijke kwaliteiten te bezitten. Lees mee:
“15000 maal al, heeft aan het eind van de avond de zanger op zijn gitaar getokkeld, en een paar regels gezongen, 15000 maal nam een orkest de melodie over, en 15000 maal stelde een ‘ghost guide’ de presentator voor, die vervolgens zo’n 10 uur werk van een (gemiddelde) vierpersoonredactie tot middernacht omvormde tot beluisterbare gesprekken met gasten en correspondenten.”

Hans, bedankt!