Ooit de jingles van Frank Gari gehoord?

02.04-2020 – Ooit gehoord van Frank Gari? Nee, wij eerlijk gezegd ook niet. Terwijl deze man prachtige jinglepakketten heeft geschreven voor voornamelijk TV. Maar hij maakte ook een aantal jinglepakketten voor radio. Eén van de mooiste is dat voor 101 CBS-FM New York, die kun je HIER horen. Twee dagen geleden – op 1 april – vierde hij zijn 75e verjaardag.

Het rijkst werd hij mogelijk met het pakket Hello, dat aan minstens 120 TV-zenders in de VS, Canada, Latijns-America en Australië is verkocht. Eerste koper (Hello Milwaukee) was WISN-TV in Milwaukee, de versies Hello Indiana, Hello Houston en Hello Georgia kun je nog steeds online horen.
Frank Gari werd in New York geboren als Frank Daniel Garofalo. Hij had vooral in de jaren ’60 enkele grote hits in de VS, waarvan Lullaby of Love, Princess en Utopia de hitparade haalden. Maar daarna kreeg hij landelijke bekendheid als componist van jingles en TV-tunes.

Voorts maakte hij TV-tunes voor Eyewitness News, Good Morning America, CBS This Morning, The Oprah Winfrey Show, The Phil Donahue Show, Sky News, RTL Television in Duitsland en veel meer. Aan ABC (American Broadcasting Company) had hij een grote opdrachtgever. In de eerste helft van de jaren ’80 maakte hij alle campagnes voor deze TV-gigant, met titels als We’re with you on ABC en Come on along with ABC. Ook componeerde hij Sky Symphony voor het Britse Sky.

Op 12 januari 2015 is het complete oeuvre van Frank Gari verkocht aan de productiemuziek-tak van Warner/Chappell, die er echter online niets mee doet.