Filmleaders, met prachtige beelden én tunes

Stage 15, 16 en WB TV afb 2Warner Brothers logo10.04.2017 – Wie van jingles en tunes houdt, houdt ook van TV- en filmleaders, denken wij. Wij althans wel. Onze favorieten? De echte klassiekers, zoals 20th Century Fox, Warner Brothers, Columbia, Metro Goldwyn Mayer, Universal, Paramount Pictures en Disney. We hebben speciaal voor onze lezers van Jingleweb een montage gemaakt van onze all-time-favorites.
Nieuw en oudBij het zien vroegen wij ons af: waar precies staan de filmloodsen van Warner Brothers, zoals te zien in de leader, waarin je de muziek van “As time goes by” kunt horen? Het antwoord: Op het terrein van Warner Brother Studio’s in Hollywood.
Het Warner Brothers complex - foto Google mapsHet lijkt erop dat de studio die zo in het oog springt in de leader (die met het blinde WB logo boven de voordeur) studio 16 is. Stage 16, zoals de gebouwen daar worden genoemd, is de grootste studio, voorzien van een watertank met 2 miljoen liter inhoud voor een spetterende watermovie. In 1935 werd daar al Cain and Mabel opgenomen (met onder meer Clark Gable als topacteur), tegenwoordig is dit het favoriete podium voor shows met veel publiek, zoals The Voice.
Je kunt een tour maken over het filmcomplex van Warner Brothers. Fascinerend om te zien, zeker een aanrader.