Jingles MIX van Herman Stok boven water

Hoes lp Goin' someplace05.01.2014 – Heel vaak zoeken wij de gebruikte muziek bij een gemaakte jingle. En vinden die dan ook. Heel af en toe is het andersom. Dan zoeken we de jingle bij de muziek die we al hebben. Zoals met de muziek van Warren Kimes Brass Choir.
Warren Kime - bron Last FMDrie elpees van deze man zijn vooral in de begin jaren ’70 leeggeplukt om tunes en jingles mee te maken. Dat zijn de albums Elpee Brass Impact uit 1967, Explosive Brass Impact uit eveneens 1967 en Goin’ Someplace uit 1968. Henk Mouwe, Wim van Putten en Peter Blom gebruikten bijvoorbeeld On my mind (uit Goin’ Someplace) als tune voor de Tip 30. Ook een jingle daarvoor (“deze week nieuw in de Nationale Tip 30”) kwam van het Brass Choir van Warren Kime (de track Constant rain, en niet- zoals wij abusievelijk in het Tunesboek vermelden – een track van de elpee Goin’ someplace). VARA radioproducer Kees van Maasdam leende voor het programma MIX van Herman Stok de track Sweetest Sounds van het album Brass Impact. Een geweldige tune, die al jaren stond te pronken in het Jingleweb-archief van het Genootschap radiojingles en -tunes. Maar de bijbehorende twee jingles ontbraken. Dankzij jinglefan Ben Meijering zijn die nu boven water. Warren Kime (orkestleider, arrangeur, trompettist, en bespeler van de flügelhorn) bracht al zijn drie albums uit op het label Command. Zijn vrouw Donna is trouwens de hoge stem in bijna alle nummers.
In 2003 heeft Waren Kime nog nieuw album uitgebracht (Recorder Jazz), maar dat is van een andere kaliber dan de drie Command albums. Warren Kime speelde mee op ruim 75 elpees van anderen, waaronder Nat King Cole, Stan Getz, Quincy Jones, Skitch Henderson, Frank Sinatra, Tony Bennett, Sarah Vaughn, Perry Como, Barry Manilow, Vickie Carr, en de big band van Ray Anthony. Verder speelde hij op honderden podia samen met onder meer Dizzie Gillespie, Teddy Wilson, Earl Hines, en Mel Torme.